Wie ben ik?

Anneke Oeijen-Kop

Hallo allemaal. Mijn naam is Anneke Oeijen-Kop en ben inmiddels 62 jaar en ik woon samen met mijn lieve man (een rasechte Tilburger) en mijn lieve hond Stevfie (een Berner Sennen) in het mooie Berkel-Enschot. 

Maar zoals jullie er hopelijk straks achter komen heb ik niet het passende dialect vanuit deze streek. Mijn oorsprong ligt namelijk in Schiedam dat bekend staat om zijn mooie grote molens en de Jenever Kethel I. In 2014 heb ik de grote stap gewaagd en ben uiteindelijk samen met mijn man in Berkel-Enschot komen wonen in de wijk de Hoge Hoek. 

Hobby's

Heb ik hobby's? Jazeker. Ik heb altijd aan diverse vechtsporten gedaan op hoog niveau. Ik ben 1e dan jiu jitsu. Naast jiu jitsu heb ik nog diverse andere vechtsporten gedaan. Ik heb (internationale) wedstrijden gedaan en lesgegeven aan jeugd van 8 tot 16 jaar. Naast de vechtsport ben ik gaan krachtsporten, heb ik nog in het bijt pak gestaan bij NBG hondensportvereniging in Schiedam en heb ik paardgereden. Ik doe nu alleen nog krachtsport maar minder actief als vroeger. 

Hoe ben ik in het nagelvak gerold?

Hoe ik in het nagelvak gerold ben? Eigenlijk uit noodzaak. Mijn eigen nagelstylliste ging stoppen en het was zoeken naar een andere nagelstylliste of het zelf gaan leren. Uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen. Ik gestart met de basis opleidingen (gelpolish, rubberbase/BIAB, acrylgel, frees-, vijltechnieken en verlengingen) bij TFN in Tilburg. Vanaf dat moment ging ik het steeds leuker vinden maar ook ontspannend. Helaas ben ik in een flinke burn out terecht gekomen en dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik voor mijn gezondheid moest kiezen. Via mijn ex-werkgever heb ik de mogelijkheid gekregen om van mijn hobby uiteindelijk mijn werk te maken en ik hoop dit nog lang te kunnen doen.

Vanaf dat moment ben ik me verder gaan ontwikkelen omdat ik als nagelspecialist niet alleen maar 'een product' wil plaatsen. Ik wil ook graag klanten kunnen helpen met 'probleem' nagels of klanten kunnen helpen die om gezondheidsproblemen niet zomaar een product kunnen laten plaatsen. Daarom hoop ik met mijn salon genoeg te kunnen bieden en voor iedereen. Dit kan je alleen bieden als je jezelf blijft opleiden en bijscholen. 

Inmiddels heb ik de volgende opleidingen, cursussen en seminars gevolgd zoals:

 • Bacteriën en Schimmels (via Mischa Nagels’ Voetzorg+)
 • Diabetisch hand (via Mischa Nagels’ Voetzorg+)
 • IBX systeem van Famous Names (AP Cosmetics)
 • Kennis Releaf producten Fames Names (AP Cosmetics)
 • Manicure, Anatomie en Pathologie
 • Nail Knowledge Masterclass Famous Names (Gorg Nails)
 • Famous Names Curette en zijde reparatie (All For Nails)
 • Vijl technieken - Precisie (All For Nails)
 • Artistic Nail Design - Advanced Colour Revolution & Colour Gloss (All for Nails)
 • Artistic Nail Design - Advanced Correctiongel, Rubberbase & Brush on Builder (All for Nails)
 • Artistic Nail Design - Perfect Dip (All for Nails)
 • Artistic Nail Design - Advanced Putty(TM) Polygel

Naast nagelstylling ben ik ook bezig met een opleiding Pedicure (ASW).

Inmiddels heb ik met mijn salon een 2 sterren 'golden' nail status behaald waar ik enorm trots op ben. 

Hoe is de naam ByAn Nails & More ontstaan?

Uit een beetje dollen met mijn lieve nicht Jeannette en een van mijn beste vriendinnen Monique kwam de naam 'Bij ons An' naar voren. Maar dit is uiteindelijk 'ByAn' geworden als in 'Bij An'. Nails omdat ik nagelspecialist ben. En de 'more' staat voor alles wat misschien nog volgt. Dan hoef ik niet steeds naar de KvK wil gaan om het aan te passen.

Hoe de toekomst?

Onderzoekers ontdekken steeds meer op het gebied van de huid en de nagel unit. Zo zijn er inmiddels misvattingen over bv. de Russian Manicure of E-Manicure, maar ook over de prep (het voorbereiden van de nagel unit voor bv. een kunstproduct), de do's en don'ts dus waarom doen we handelingen wel of waarom niet. Het is daarom voor ons nagelspecialisten belangrijk om met deze ontwikkelingen mee te gaan door middel van studie en bijscholing zowel op het gebied van de producten maar ook de anatomie en pathologie. Alleen dan kan uw nagelspecialist er voor zorgen dat u nagel unit gezond blijft. En blijft uw nagel unit gezond draagt dat indirect ook bij aan de algehele gezondheid.